gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > 3 ekstreme fra Mikkeller
3 ekstreme fra Mikkeller

 

3 ekstreme fra Mikkeller

Hvad kalder man en brygger uden et bryggeri? Det lyder som en dårlig vittighed, men ingen griner af Mikkel Bjergsø. På seks år er den danske nomadebrygger blevet et af de mest respekterede navne på den internationale ølscene.

14. jun - Af Marcus Aggersbjerg

Ølnørder fra hele verden klapper begejstret, når den 36-årige dansker rejser ud og brygger sine ekstreme øl på lejede anlæg. Marcus Aggersbjerg har været på arbejde med den berømte brygger, der ikke er bange for at proppe sine øl med humle eller lagre dem på aflagte fade fra Chateau d’Yquem – læs artiklen i det nye gastro, og læs her om tre af Mikkel Bjergsøs mest ekstreme øl beskrevet af bryggeren selv.

Mikkeller begyndte som et hobbyprojekt i et køkken på Vesterbro. I 2006 lejede barndomsvennerne Mikkel Bjergsø og Kristian Keller sig ind på Ørbæk Bryggeri og begyndte at brygge øl i større skala. Samme år blev makkerparrets Beer Geek Breakfast kåret til verdens bedste stouts på den velansete ølnørd-site ratebeer.com. Kristian Keller blev købt ud i 2007, og i dag er Mikkel Bjergsø eneejer af Mikkeller.

Beer GeekBrunch
Beer Geek Brunch er en videreudvikling af gennembrudsøllen Beer Geek Breakfast. Det er en rigtig ’lorte-øl’ brygget med kaffebønner, der har vandret gennem tarmene på et væseldyr, der driver omkring i vietnamesiske kaffeplantager. Ud af afføringen piller kaffebønderne en bønne, der er helt fri for bitre toner. Kaffen hører til blandt de dyreste sorter i verden og koster mellem 10-12.000 kroner kiloet.

1000 IBU
Målet var at lave den mest humlede øl nogensinde. IBU er en måleenhed for bitterheden i øl, og ølfolk vil vide, at selv øl med en IBU på 100 er en ret bitter sag. Øllen 1000 IBU er en Imperial IPA brygget på seks forskellige slags humle. Ideen med øllen var at give øldrikkere en mulighed for at smage en øl, der er så bitter og mættet af humle, som øl kan blive.

Big Worst
Kan man blive fuld af en enkelt øl? Svaret er ja! I hvert fald hvis man drikker Mikkellers Big Worst. Øllen har en alkoholprocent på svimlende 17,6, og det gør den til Danmarks stærkeste øl nogensinde. Et orgie af humle, sukker og alkohol. Mikkellers erklærede mission med øllen var at lave en øl med en rekordhøj alkohol, der stadig var i balance og smagte godt.





Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

4 klassiske gin-cocktails fra no. 2

4 klassiske gin-cocktails fra no. 2

04. mar | TEMA | Her får du opskriften på fire klassiske gincocktails uden for meget pynt og pjat.

Få opskrifterne på 4 klassiske gin-cocktails fra no. 2
 
Negroni fra no. 2

Negroni fra no. 2

04. mar | TILBEHØR | Denne drink er rød som en pave og kongen af gincocktails, fyldig, eksotisk og læskende – Geranium Gin foretrækkes, fordi geranium ligesom porse er god til at trække frugtighed ud af ingredienserne, i dette tilfælde Campari og vermouth – det kan ikke gå galt.

Negroni fra no. 2
 
Klassisk Martini fra no. 2

Klassisk Martini fra no. 2

04. mar | TILBEHØR | Endnu en rørt klassiker, hvor den søde vermouth sammen med bitteren giver et afrundet og sødmefuldt orangepræg.

Klassisk Martini fra no. 2
 
Martinez fra no. 2

Martinez fra no. 2

04. mar | TILBEHØR | En Manhattan på gin – let sødmefuld, kompleks sommercocktail, hvor den tørre vermouth giver god plads til ginnens nåle og enebær.

Martinez fra no. 2
 
Gin Fizz fra no. 2

Gin Fizz fra no. 2

04. mar | TILBEHØR | En ginklassiker i den friske ende – kold, frisk og fluffy, til fest eller en sommerdag på terrassen – laves her på Chase Gin, som udspringer fra æblecider, hvilket giver nogle sprøde frugtnoter, der fungerer godt i den friske fizz.

Gin Fizz fra no. 2
 
Sådan laver du ristede løg

Sådan laver du ristede løg

02. mar | TILBEHØR | Ristede løg er prikken over i'et. Det gælder både på hotdoggen, kartoffelmaden, spegepølsemaden...

Sådan laver du ristede løg.
 
Seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans i Århus

Seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans i Århus

27. feb | TEMA | Tag forskud på sommeren med seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans i Århus.

Seks vaskeægte Michelin opskrifter fra Substans
 
Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost

Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost

27. feb | FORRETTER | Få Substans' opskrift på Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost.

Stenbiderrogn med hasselnød, dild, rygeost (1 kommentarer)
 
Kammusling med asparges, lakrids, agurk

Kammusling med asparges, lakrids, agurk

27. feb | FORRETTER | Få Substans' opskrift på kammusling med asparges, lakrids, agurk

Kammusling med asparges, lakrids, agurk
 
Torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke

Torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke

27. feb | HOVEDRETTER | Få Substans' opskrift på torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke.

Torsk med sommertrøffel, asparges, sortfodsskinke
 
Sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg

Sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg

27. feb | HOVEDRETTER |

Få Substans' opskrift på sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg.

Sommerbuk med tomat, kartoffel, nye løg
 
Grillbøf med ærter, asparges, gulerod

Grillbøf med ærter, asparges, gulerod

27. feb | HOVEDRETTER | Få Substans' opskrift på grillbøf med ærter, asparges, gulerod.

Grillbøf med ærter, asparges, gulerod
 
Jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs

Jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs

27. feb | DESSERTER | Få Substans' opskrift på jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs.

Jordbær med hyldeblomst, mælkechokolade, marengs
 
Forudsigelige og overraskende Michelin

Forudsigelige og overraskende Michelin

26. feb | NYT & NOTER |

Michelin Guide Nordic Cities 2015 har talt, og det blev som bekendt til tre stjerner til Århus og en ny tostjernet i København.

Michelinstjerner 2015: Sådan faldt de (1 kommentarer)
 
Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag

Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag

24. feb | NYT & NOTER | Sådan går det, når der på torsdags uddeles michelinstjerner, hvis vi skal være realistiske og lidt kedelige (kun ændringerne nævnes):

Gastro forudser: Sådan falder michelinstjernerne på torsdag (1 kommentarer)

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE