gas-logo_GRAA_medtext

gavekort_arial_sort
 
gastro > Nyheder > 3 ekstreme fra Mikkeller
3 ekstreme fra Mikkeller

 

3 ekstreme fra Mikkeller

Hvad kalder man en brygger uden et bryggeri? Det lyder som en dårlig vittighed, men ingen griner af Mikkel Bjergsø. På seks år er den danske nomadebrygger blevet et af de mest respekterede navne på den internationale ølscene.

14. jun - Af Marcus Aggersbjerg

Ølnørder fra hele verden klapper begejstret, når den 36-årige dansker rejser ud og brygger sine ekstreme øl på lejede anlæg. Marcus Aggersbjerg har været på arbejde med den berømte brygger, der ikke er bange for at proppe sine øl med humle eller lagre dem på aflagte fade fra Chateau d’Yquem – læs artiklen i det nye gastro, og læs her om tre af Mikkel Bjergsøs mest ekstreme øl beskrevet af bryggeren selv.

Mikkeller begyndte som et hobbyprojekt i et køkken på Vesterbro. I 2006 lejede barndomsvennerne Mikkel Bjergsø og Kristian Keller sig ind på Ørbæk Bryggeri og begyndte at brygge øl i større skala. Samme år blev makkerparrets Beer Geek Breakfast kåret til verdens bedste stouts på den velansete ølnørd-site ratebeer.com. Kristian Keller blev købt ud i 2007, og i dag er Mikkel Bjergsø eneejer af Mikkeller.

Beer GeekBrunch
Beer Geek Brunch er en videreudvikling af gennembrudsøllen Beer Geek Breakfast. Det er en rigtig ’lorte-øl’ brygget med kaffebønner, der har vandret gennem tarmene på et væseldyr, der driver omkring i vietnamesiske kaffeplantager. Ud af afføringen piller kaffebønderne en bønne, der er helt fri for bitre toner. Kaffen hører til blandt de dyreste sorter i verden og koster mellem 10-12.000 kroner kiloet.

1000 IBU
Målet var at lave den mest humlede øl nogensinde. IBU er en måleenhed for bitterheden i øl, og ølfolk vil vide, at selv øl med en IBU på 100 er en ret bitter sag. Øllen 1000 IBU er en Imperial IPA brygget på seks forskellige slags humle. Ideen med øllen var at give øldrikkere en mulighed for at smage en øl, der er så bitter og mættet af humle, som øl kan blive.

Big Worst
Kan man blive fuld af en enkelt øl? Svaret er ja! I hvert fald hvis man drikker Mikkellers Big Worst. Øllen har en alkoholprocent på svimlende 17,6, og det gør den til Danmarks stærkeste øl nogensinde. Et orgie af humle, sukker og alkohol. Mikkellers erklærede mission med øllen var at lave en øl med en rekordhøj alkohol, der stadig var i balance og smagte godt.





Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

gastro har smagt: Compagniets smagekasse med opskrifter

gastro har smagt: Compagniets smagekasse med opskrifter

18. apr | BONUS | Compagniet introducerede for nyligt smagekasser, hvor man hver måned får tre forskellige flasker vin og opskrifter, der hver især er tilpasset de enkelte vine. Vi har smagt Compagniets smagekasse fra marts.

gastro har smagt: Compagniets smagekasse med opskrifter
 
3 søde med citron

3 søde med citron

16. apr | DESSERTER | Vi laver søde sager med masser af citroner; Scones, citronfromage og lemon-meringue-pie...

3 søde med citron
 
Få inspiration til lækker påskebrunch

Få inspiration til lækker påskebrunch

16. apr | TEMA | PÅSKE: Påskemorgen stod Jesus som bekendt op af sin grav – Rasmus Kjær står helt udramatisk bare op af sin seng, men går straks i køkkenet for at lave en lækker brunch. Påsken er jo lig med et hav af fridage, og traditionelt ses mange af os ved veldækkede frokostborde, men hvorfor ikke springe ud i en påskebrunch – få inspiration her.

Få inspiration til lækker påskebrunch
 
12 vine til påsken

12 vine til påsken

15. apr | BONUS | PÅSKE: Gå ikke glip af chancen for et ekstra glas vin i helligdagene. Her får du 12 gode af slagsen...

12 vine til påsken
 
Påskelam på 5 forskellige måder

Påskelam på 5 forskellige måder

15. apr | TEMA | PÅSKE: Der er ikke noget som et lille spædt lam, yndigt og blødt ... og stort set alt på det kan spises og tilberedes på alle tænkelige måder! Her er fem opskrifter med forslag til påsken - fra både for og bag, kølle, skank, culotte, nyre og hjerte.

Påskelam på 5 forskellige måder
 
TRYK PÅ MIKKELLER

TRYK PÅ MIKKELLER

14. apr | BLOG | Den måtte jo næsten komme; efter at have brygget mere end 500 forskellige øl siden den kommercielle start i 2006, efter at have udvidet med en serie af destillater, at have åbnet 6 barer fordelt på 3 kontinenter og have brygget øl til en række af Europas og verdens bedste restauranter, har Mikkeller nu også begået en bog.

TRYK PÅ MIKKELLER
 
Det skal du drikke i påsken...

Det skal du drikke i påsken...

14. apr | SHOPPINGTIPS | PÅSKE: I påsken skal du drikke snaps, påskebryg, pinot noir, champagne osv. Se med her...

Det skal du drikke i påsken...
 
Guide: 8 gode frokostrestauranter

Guide: 8 gode frokostrestauranter

14. apr | ANMELDELSER | I Danmark har vi ikke helt den samme kultur omkring at spise frokost ude, som de har sydpå – eller bare i Sverige for den sags skyld. Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter her...

Guide: 8 gode frokostrestauranter (2 kommentarer)
 
3 utroligt gode vine

3 utroligt gode vine

11. apr | RØDVIN | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har fundet tre helt utroligt gode vine, du skal smage. Vi snakker høj standard!

3 utroligt gode vine (1 kommentarer)
 
Nyt gastro på gaden

Nyt gastro på gaden

10. apr | NYHEDER | I dag lander gastros april-nummer i butikkerne, og du kan smugkigge i det lige her…

Nyt gastro på gaden
 
Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2)

Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2)

09. apr | ANMELDELSER | gastro har besøgt og anmeldt Höst, da restauranten var ganske ny. Vi var ret mugne, mildt sagt. Men vi ville så gerne kunne lide stedet med den smukke indretning, de gode intentioner og priser … havde vi måske anmeldt det, før det havde fundet sine ben? Vi lagde vejen forbi igen og satte os på ny til bords, nu hvor Höst har passeret sin 1-årsfødselsdag.

Anmeldelse: Restaurant Höst (Part 2) (2 kommentarer)
 
6 opskrifter med masser af smag

6 opskrifter med masser af smag

07. apr | HOVEDRETTER | Hurtig mad er jo okay og tit en nødvendighed, men masser af smag er et must. Her er lidt af hvert – en fyldig suppe, en hurtig pastaret, en omgang skaldyr, en burger, et stykke stegt kød og et stykke lynstegt laks.

6 opskrifter med masser af smag
 
Weekend-vin: 3 gode flasker

Weekend-vin: 3 gode flasker

04. apr | RØDVIN |

Lidt selvforkælelse i weekenden? Vi foreslår disse tre gode vine.

Weekend-vin: 3 gode flasker
 
Torvehallerne åbner folkekøkken med betal-hvad-du-vil-frokost

Torvehallerne åbner folkekøkken med betal-hvad-du-vil-frokost

03. apr | NYHEDER | Søndag 6. april langer Torvehallerne for første gang tallerkener over disken i et sæsonpræget folkekøkken på udendørspladsen. Denne gang er temaet blåmuslingerne, der stortrives i de danske farvande. Og prisen for en frokost er lige til at spise.

Torvehallerne åbner folkekøkken med betal-hvad-du-vil-frokost
 
Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

02. apr | TEMA | Der er dejligt på Dragsholm – og stedet kan det hele rent gastronomisk, du kan gå topgourmetvejen i Slotskøkkenet, og du kan gå den mere afslappede og brasseriagtige vej i Lammefjordens Spisehus. Vi har gjort det sidste, og køkkenchef Claus Henriksen bød os indenfor på en lille frokost – Lammefjordens Spisehus er Månedens restaurant.

Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus (1 kommentarer)

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind vinreol fra Kastrup Design

Vind vinreol fra Kastrup Design

Deltag i konkurrencen om 2x1 vinreol i plexiglas fra Kastrup Design til en samlet værdi af 2.750 kr.

Vind vinreol fra Kastrup Design

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Opskrift

Opskrift

Havtaske og svampe à la Redzepi

René Redzepi har om nogen været med til at (gen)opfinde det nordiske køkken. Få opskriften på en af hans signaturretter: Stegt havtaske og svampe i forskellige teksturer.

Få opskriften her

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED