gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Nyheder > 3 ekstreme fra Mikkeller
3 ekstreme fra Mikkeller

 

3 ekstreme fra Mikkeller

Hvad kalder man en brygger uden et bryggeri? Det lyder som en dårlig vittighed, men ingen griner af Mikkel Bjergsø. På seks år er den danske nomadebrygger blevet et af de mest respekterede navne på den internationale ølscene.

14. jun - Af Marcus Aggersbjerg

Ølnørder fra hele verden klapper begejstret, når den 36-årige dansker rejser ud og brygger sine ekstreme øl på lejede anlæg. Marcus Aggersbjerg har været på arbejde med den berømte brygger, der ikke er bange for at proppe sine øl med humle eller lagre dem på aflagte fade fra Chateau d’Yquem – læs artiklen i det nye gastro, og læs her om tre af Mikkel Bjergsøs mest ekstreme øl beskrevet af bryggeren selv.

Mikkeller begyndte som et hobbyprojekt i et køkken på Vesterbro. I 2006 lejede barndomsvennerne Mikkel Bjergsø og Kristian Keller sig ind på Ørbæk Bryggeri og begyndte at brygge øl i større skala. Samme år blev makkerparrets Beer Geek Breakfast kåret til verdens bedste stouts på den velansete ølnørd-site ratebeer.com. Kristian Keller blev købt ud i 2007, og i dag er Mikkel Bjergsø eneejer af Mikkeller.

Beer GeekBrunch
Beer Geek Brunch er en videreudvikling af gennembrudsøllen Beer Geek Breakfast. Det er en rigtig ’lorte-øl’ brygget med kaffebønner, der har vandret gennem tarmene på et væseldyr, der driver omkring i vietnamesiske kaffeplantager. Ud af afføringen piller kaffebønderne en bønne, der er helt fri for bitre toner. Kaffen hører til blandt de dyreste sorter i verden og koster mellem 10-12.000 kroner kiloet.

1000 IBU
Målet var at lave den mest humlede øl nogensinde. IBU er en måleenhed for bitterheden i øl, og ølfolk vil vide, at selv øl med en IBU på 100 er en ret bitter sag. Øllen 1000 IBU er en Imperial IPA brygget på seks forskellige slags humle. Ideen med øllen var at give øldrikkere en mulighed for at smage en øl, der er så bitter og mættet af humle, som øl kan blive.

Big Worst
Kan man blive fuld af en enkelt øl? Svaret er ja! I hvert fald hvis man drikker Mikkellers Big Worst. Øllen har en alkoholprocent på svimlende 17,6, og det gør den til Danmarks stærkeste øl nogensinde. Et orgie af humle, sukker og alkohol. Mikkellers erklærede mission med øllen var at lave en øl med en rekordhøj alkohol, der stadig var i balance og smagte godt.





Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Sidste nyt

Anmeldelse: POP – et spiseri

Anmeldelse: POP – et spiseri

26. nov | ANMELDELSER | Med POP – et spiseri fortsætter de fire pop-kvinder, hvor de sidste år slap succesen Spiseri. De har lagt sommerhusindretningen bag sig, men serverer stadig virkelig et godt og moderne italienskinspireret trattoriakøkken til ikke ret mange penge ... 

Anmeldelse: POP – et spiseri
 
Lillebror er løs

Lillebror er løs

24. nov | BLOG | Som nævnt barsler restaurant Bror med en lillebror, Café Lillebror er navnet, og vi var lidt hurtige ude i forhold til at gætte på, hvornår den lille ny ville se dagens lys. Men nu er han her, søndag var der åbningsreception (foto her er fra Lillebrors Instagram), og fra i dag, mandag, er det hverdag.

Lillebror er løs
 
Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere

24. nov | TEMA | Her giver Mira Arkin den med tartarmayo, (psyko)fermenteret chili, fed hummer mac n cheese, carnitas, der er en slags mexicansk pulled pork, som man spiser i tortillas eller tacoskaller, hjemmehakket burger med rosmarin-aioli og comté. Og det hele bliver skyllet ned med mexicanske micheladas, ølcocktails med lime og grønne tomater.

Mad til rigtige mænd: 7 opskrifter på mandemad og hipster-hapsere
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

24. nov | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket grydelåg skal man vælge? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole.

Læs mere
 
3 gode rødvine til 300 kr.

3 gode rødvine til 300 kr.

21. nov | RØDVIN | gastros vinekspert René Langdahl Jørgensen har drukket rødvin - og fundet tre gode af slagsen, du skal smage!

3 gode rødvine til 300 kr.
 
Stegt flæsk – det skal fandeme være løgn!

Stegt flæsk – det skal fandeme være løgn!

20. nov | BLOG | Retten er sat – nationalretten. Det blev – ikke overraskende – svinet, der løb med æren og blev Danmarks officielle nationalret, svinet i skikkelse af stegt flæsk med persillesauce. Eller er det ikke snarere persillesovs!

Stegt flæsk – det skal fandeme være løgn! (7 kommentarer)
 
Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

20. nov | BLOG | Jep – tredje torsdag i november bliver den nye vin fra Beaujolais frigivet. Og det er jo i dag – og du kan smage den i København, bl.a.

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!
 
Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook

Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook

19. nov | TEMA | René Langdahl Jørgensen har mødt amerikanske Beringers kvindelige vinmager, Laurie Hook.

Mød den amerikanske vinmager Laurie Hook
 
Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

Annonce: Eva Trio præsenterer Grejskolen

17. nov | NYHEDER | Hvilken type gryde skal man bruge til hvilken slags kokkerering, og hvilket grydelåg skal man vælge? Sæt dig til rette på skolebænken, når Daniel Kruse - landsholdskok - deler tips og tricks i Eva Trios Grejskole.

Læs mere
 
Guide: 8 gode restauranter i Århus

Guide: 8 gode restauranter i Århus

17. nov | ANMELDELSER | Århus byder på rigtigt mange gode spisesteder, men vi kan naturligvis ikke omtale dem alle. Vi har valgt otte stykker ud...

Guide: 8 gode restauranter i Århus
 
8 fantastiske vine under 200 kr.

8 fantastiske vine under 200 kr.

14. nov | TEMA | Vi har fundet 8 fantastisk gode vine, du ikke må gå glip af. De er fantastiske - intet mindre!

8 fantastiske vine under 200 kr.
 
Giv julens bedste gave

Giv julens bedste gave

13. nov | NYHEDER | Giv et gaveabonnement på Danmarks bedste magasiner, ugeblade eller børneblade. En gave, der skaber glæde igen og igen.

Giv julens bedste gave
 
Anmeldelse: Uformel

Anmeldelse: Uformel

12. nov | ANMELDELSER | Formel B’s frække lillesøster, Uformel, gi’r den som let, ligetil og lige ud af landevejen, men det er en underdrivelsen af rang. Det er deluxemad til discountpriser, et lille mirakel og en af årets bedste restaurantnyheder.

Anmeldelse: Uformel (1 kommentarer)
 
Anmeldelse: TGV Café

Anmeldelse: TGV Café

10. nov | ANMELDELSER | Café og café … stedet begyndte godt nok som café, men har udviklet sig til at være en rigtig god bistro, og det er da også folkene bag en anden supergod Århus-bistro, restaurant ET, der er mændene bag TGV, uden at de dog står for den daglige drift...

Anmeldelse: TGV Café (1 kommentarer)
 
Få 5 opskrifter fra No. 2

Få 5 opskrifter fra No. 2

10. nov | TEMA | Med No. 2 barslede Restaurant AOC med en lille ny, der gjorde det tydeligt for enhver – gæster og begejstrede anmeldere – at der er sat helt nye standarder for restauranter i mellemklassen. Slægtskabet til Restaurant AOC er ganske tydeligt, og med No. 2 har København fået en regulær gourmetbistro.

Få 5 opskrifter fra No. 2

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind gryder og pander fra Raadvad

Vind gryder og pander fra Raadvad

Deltag i konkurrencen om et All Steel gavesæt fra Raadvad, indeholdende 2 gryder, 1 kasserolle, 1 wok, 2 pander samt en sauterpande til en samlet værdi af 4.799,65 kr.

Vind gryder og pander fra Raadvad

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED