gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Guide: 14 gode og budgetvenlige restauranter

Guide: 14 gode og budgetvenlige restauranter

THIRION - CHARCUTERI & VINS

Man kan ikke beskylde belgieren Eric Thirion for at være en linselus, der angler efter opmærksomhed! Hans hjemmeside er blot et visitkort, og jeg havde aldrig fundet frem til kælderlokalet over for Vor Frelsers Kirke på Christianshavn, hvis det ikke havde været for mund til øre-metoden, jungletrommerne også kaldet.

Thirion er ret beset en delikatesseforretning med servering – blot tre borde er der i det enkle og kølige, men ret stemningsfulde lokale. Jeg ved faktisk ikke, om man kan booke, jeg satsede på at falde forbi og havde heldet med mig.

Mange ved nok, at Bruxelles er en fremragende by at spise ude i, men alligevel er gastronomi nok ikke det, de fleste umiddelbart forbinder Belgien med. Bliver der sagt Belgien, vil de fleste nok først og fremmest tænke øl, Tintin og national splittelse. Det skal være løgn, står det til Eric Thirion, hvis lille sted er en hyldest til landets gastronomiske formåen.

Thirion åbnede lige over nytår og er endnu i sin vorden, og det afspejles i det absolut overskuelige spisekort – der er én enkelt ting på kortet: en charcuteritallerken til 85 kr. Anretningen er et udvalg af skinker (kogt og speget) og pølser – vidunderlige salte og aromatiske produkter fra Ardennerne i Belgien. Pølserne og skinken serveres med brød og smør, cornichoner og et udvalg af oliven.

Man bliver rigeligt mæt ved en moderat sult – og er man mere sulten, så er det bare om at bestille en ombæring til. Hvad angår vin, så har kortet et glas rød og et glas hvid, men er man flere, så køb fra butikkens vinhylder, og læg blot 100 kr. oven i butiksprisen. Jeg drak en trappistøl, Orval, til maden – der er omkring ti øl at vælge imellem. Vand kommer på bordet helt automatisk – og insisterer man på bobler i vandet, så er det San Pellegrino til 25 kr. flasken.

Det meget overskuelige kort er under udvikling – der er bl.a. oste og chokolade på vej, men allerede nu er charcuteriudvalget absolut et besøg værd. Og til en pris af 25-35 kr. pr. 100 gram er det svært fristende at købe noget med hjem. Thirion er et anderledes og rigtig godt bud på et frokoststed. 
Jesper Uhrup Jensen

Prinsessegade 50, kld. 1422 København K Tlf.: 3050 4231 thirion.dk Åben til kl. 17.

Se flere gode og budgetvenlige restauranter på de næste sider

03. sep 2012

Tilbage til oversigten

Kommentarer

Kommentar til billede nr. 1
Mobile-friendly

18. aug 2014 KL 10:32 Af Martina

I've turned the list intio an Everplaces collection, so I can access it from my phone with maps etc. I thought I'd share the link if anyone is interested! http://bit.ly/BudgetEatsCopenhagen

Kommentar til billede nr. 14
r I KØBENHAVN OG OMEGN

06. mar 2014 KL 01:43 Af Mette

I har da vist glemt den sidste del af overskriften: 14 gode og budgetvenlige restauranter I KØBENHAVN OG OMEGN!

Kommentar til billede nr. 11
STORKEREDEN MOTORVEJEN FØR NÆRUM

22. jan 2013 KL 04:27 Af JANE VON RATHSACH

Rummeligt og tidssvarende dejligt sted på vej hjem. TAKE AWAY or STAY Masser af plads og bilen lige til døren. Ild i pejsen og god Interior Design stil.

    1 2     
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind julekalender og Merry Christmas gaveæske fra Karamel Kompagniet

Vind julekalender og Merry Christmas gaveæske fra Karamel Kompagniet

Deltag i konkurrencen om et gavesæt, indeholdende julekalender og Merry Christmas gaveæske med 174 g juleblanding fra Karamel Kompagniet. Vi udlodder 10 sæt til en samlet værdi af 2.400 kr.

Vind julekalender og Merry Christmas gaveæske fra Karamel Kompagniet

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

Konkurrence

Vind Margrethe-skåle i porcelæn fra Rosti Mepal

Vind Margrethe-skåle i porcelæn fra Rosti Mepal

Deltag i konkurrencen om 3x1 gavesæt fra Rosti Mepal, indeholdende de nye Margrethe-skåle i porcelæn i tre forskellige størrelser. Præmierne har en samlet værdi af 960 kr.

Vind Margrethe-skåle i porcelæn fra Rosti Mepal

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED