gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Grøn vintermenu - 5 opskrifter med rødder!

Grøn vintermenu - 5 opskrifter med rødder!

JORDSKOKVARIATIONER 
- med syltede løg, bitre salater og sprødt brød

500 g jordskokker
30 g smør
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. koldpresset
rapsolie
Salt
Peber
Bredbladet persille, friséeller
anden bitter salat

Rensning af jordskokker:
Det er som altid med rodfrugter vigtigt at få al jord væk, før tilberedning. Jordskokker skal ikke skrælles, men skrubbes grundigt med en grov børste eller svamp og skylles godt. Knæk evt. de små knolde af, så du kan komme ordentligt ind i krogene.

Kom jordskokkerne op i en gryde, dæk med vand og bring i kog. Lad dem koge i ca. 10 minutter, eller til de er møre. Hæld vandet fra, og mas jordskokkerne groft med et piskeris. Rør med tern af koldt smør, eddike, olie, salt og friskkværnet peber til en grov mos. Lad afkøle helt. Anret jordskokmosen med skiver af marinerede jordskokker, syltede skalotteløg, sprøde brød og tilbehør af lidt bitre salater vendt med bredbladet persille. Dryp til slut anretningen med lidt lage fra de syltede skalotteløg og lidt koldpresset rapsolie.


Marinerede jordskokker:
2 jordskokker
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. koldpresset rapsolie

Rens jordskokkerne – se ovenfor – og skær dem i helt tynde skiver, enten med en skarp kniv eller et mandolinjern. Vend skiverne med rapsolie og eddike, salt og friskkværnet peber.

Syltede skalotteløg:
2 skalotteløg
½ dl æbleeddike
1 spsk. honning
Salt

Pil løgene, skær dem ud i store ringe a ca.1 cm i tykkelse, der skilles fra hinanden. Kog en lage op af eddike, honning og lidt salt, kom løgringene i, og sluk for varmen. Lad trække 30 minutter.

Sprøde brød:
¼ daggammelt brød
2 spsk. koldpresset rapsolie
Havsalt

Skær brødet ud i helt tynde skiver, der lægges på et stykke bagepapir på en bageplade og dryppes med olie og salt. Bag brødene i ovnen ved 170 grader i 8-10 minutter, til de er helt sprøde og gyldne.

27. jan 2011

Tilbage til oversigten
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Deltag i konkurrencen om 5x1 Gråmyr-gaveæske med 770 g blandede karameller fra Karamel Kompagniet. Samlet værdi 960 kr.

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

Deltag i konkurrencen om 5x1 gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne.

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED