gas-logo_GRAA_medtext

gavekort_arial_sort
 
gastro > Grøn vintermenu - 5 opskrifter med rødder!

Grøn vintermenu - 5 opskrifter med rødder!

JORDSKOKVARIATIONER 
- med syltede løg, bitre salater og sprødt brød

500 g jordskokker
30 g smør
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. koldpresset
rapsolie
Salt
Peber
Bredbladet persille, friséeller
anden bitter salat

Rensning af jordskokker:
Det er som altid med rodfrugter vigtigt at få al jord væk, før tilberedning. Jordskokker skal ikke skrælles, men skrubbes grundigt med en grov børste eller svamp og skylles godt. Knæk evt. de små knolde af, så du kan komme ordentligt ind i krogene.

Kom jordskokkerne op i en gryde, dæk med vand og bring i kog. Lad dem koge i ca. 10 minutter, eller til de er møre. Hæld vandet fra, og mas jordskokkerne groft med et piskeris. Rør med tern af koldt smør, eddike, olie, salt og friskkværnet peber til en grov mos. Lad afkøle helt. Anret jordskokmosen med skiver af marinerede jordskokker, syltede skalotteløg, sprøde brød og tilbehør af lidt bitre salater vendt med bredbladet persille. Dryp til slut anretningen med lidt lage fra de syltede skalotteløg og lidt koldpresset rapsolie.


Marinerede jordskokker:
2 jordskokker
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. koldpresset rapsolie

Rens jordskokkerne – se ovenfor – og skær dem i helt tynde skiver, enten med en skarp kniv eller et mandolinjern. Vend skiverne med rapsolie og eddike, salt og friskkværnet peber.

Syltede skalotteløg:
2 skalotteløg
½ dl æbleeddike
1 spsk. honning
Salt

Pil løgene, skær dem ud i store ringe a ca.1 cm i tykkelse, der skilles fra hinanden. Kog en lage op af eddike, honning og lidt salt, kom løgringene i, og sluk for varmen. Lad trække 30 minutter.

Sprøde brød:
¼ daggammelt brød
2 spsk. koldpresset rapsolie
Havsalt

Skær brødet ud i helt tynde skiver, der lægges på et stykke bagepapir på en bageplade og dryppes med olie og salt. Bag brødene i ovnen ved 170 grader i 8-10 minutter, til de er helt sprøde og gyldne.

27. jan 2011

Tilbage til oversigten
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind vinreol fra Kastrup Design

Vind vinreol fra Kastrup Design

Deltag i konkurrencen om 2x1 vinreol i plexiglas fra Kastrup Design til en samlet værdi af 2.750 kr.

Vind vinreol fra Kastrup Design

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Opskrift

Opskrift

Havtaske og svampe à la Redzepi

René Redzepi har om nogen været med til at (gen)opfinde det nordiske køkken. Få opskriften på en af hans signaturretter: Stegt havtaske og svampe i forskellige teksturer.

Få opskriften her

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED