gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Få opskriften på gastros forsidekage: Othellokagen fra La Glace

Få opskriften på gastros forsidekage: Othellokagen fra La Glace

Sådan laver du din egen Othello-kage fra La Glace

Makronbund
200 g sukker
100 g grov marcipan
1-2 æggehvider

Bland marcipanen og sukker sammen. Tilsæt friske æggehvider til massen virker grødet. Fordel blandingen på bagepapir i en rund masse på ca. 22 cm i diameter. Bag i 20 – 30 min ved 160 C.

Wienerlagkagebund
3 stykker wienerbunde
4 æg
150 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver

Æg og sukker piskes hvidt. Mel og bagepulver sigtes og vendes forsigtigt i dejen. Fordeles på 3 stykker bagepapir i cirkler på ca. 22 cm. Bages ved 200 grader i ca. 10 minutter til de er lysebrune.

Vanillecreme
60 g vand
50 g majsmel
4 æggeblommer
80 g melis
korn fra 1 stang vanille
6 dl mælk

Pisk vand og majsmel sammen til en jævn masse. Pisk ægget i. Bland vanillekorn og melis godt sammen. Hæld melis og mælk i en gryde og kog op under jævn omrøring. Kom 1-2 spiseske mælkeblanding i majsjævningen. Fortsæt til 1/3 del af mælken er kommet i jævningen.

Hæld det hele tilbage i gryden og lad cremen koge op under konstant omrøring. Skal køles ned øjeblikkeligt, og være helt kold før brug (helst 24 timer senere)

Fremgangsmåde
Den kolde vanillecreme piskes glat og fin (og ikke mere end det) og blandes med 2 dl godt pisket flødeskum. Kagen lægges sammen med makronbunden nederst, og derefter fyldes halvdelen af flødecremen på og glattes ud. Dernæst pålægges en wienerbund og den sidste halvdel af flødecremen lægges på og glattes ud. Den sidste wienerbund lægges på toppen og kagen stilles på køl til næste dag.

Kagen overtrækkes med chokoladeglasur (flormelis, vand og kakao) og kanten dekoreres med den overskydende flødecreme. Pyntes med smørcremerosetter.

Få historien bag Othello-kagen på næste side

12. sep 2012

Tilbage til oversigten
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Årets julegave

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE