gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Se, hvad du kan købe med hjem fra din storbyfeire

Se, hvad du kan købe med hjem fra din storbyferie

NEW YORK

Dean & Deluca
Fødevare- og køkkentøjsbutikken Dean & Deluca så dagens lys tilbage i 1977, mens den nuværende adresse i Soho daterer sig til 1988. Dean & Deluca er som taget ud af en feel good film med New York som location – et totalt overskudssted for fotogene newyorkere, der uden tvivl bor i lækre byhuse og drager til The Hamptons i weekenden. Ja, ja – helt sikkert!

Men selv om Dean & Deluca ikke har samme førerposition som for 35 år siden, så har de ikke tabt pusten, og udvalget og omgivelserne er stadig breathtaking for en dansker, der er vant til kuldslåede supermarkedshylder og 3 for 100. Man tager måske ikke til New York for at købe mad med hjem, men hva’ så med eksempelvis et D&D mug, til når man er vel hjemme igen og har behov for at drømme sig tilbage til N.Y.C. hen over morgenkaffen?

Hvis man ikke desto mindre er til madsouvenirs og kan li’ at hjembringe ting, der ikke er til at få hjemme, så var det måske noget med en flaske californisk olivenolie, for selvfølgelig laver de det i solskinsstaten, og Dean & Deluca har nogle af de bedste på hylderne.

Vin
Ikke så mange ved det, men der dyrkes vin bare en times kørsel fra New York City – ude på Long Island. Både landskabsmæssigt og klimatisk minder det om Bordeaux, og det samme gør de vine, der frembringes derude. Produktionen er ikke stor, langt det meste drikkes i New York, og kun meget sjældent ser man disse vine i Danmark. Medmindre man altså har is i maven og tager et par flasker med hjem i kufferten og håber på nænsom bagagebehandling.

Guide
Den nye guideserie ’Vide verden’ fra Aarhus Universitetsforlag er noget af et scoop. Bøgerne er lækre i deres udstyr, men frem for alt kommer de meget længere ind i byernes sjæl end gængse guidebøger gør. De er ikke blottet for praktiske tip af den klassiske slags, men det er ikke dér, deres fokus er. I 12 (for New York-udgavens vedkommende) kapitler fortæller skiftende bidragsydere frit om hver deres New York – Niels Lan Doky om jazzen, Niels Lillelund om maden, Asger Liebst om subwayen etc.

Anne Mette Lundtofte bidrager også til guiden, og vil man have mere af hende, så kan hendes ’New York, New York’ (Gyldendal) varmt anbefales. I den ’vandrer’ hun i 10 kapitler gennem byen i selskab med navne som Paul Auster og John Cale.

27. aug 2012

Tilbage til oversigten
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Deltag i konkurrencen om 5x1 Gråmyr-gaveæske med 770 g blandede karameller fra Karamel Kompagniet. Samlet værdi 960 kr.

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

Deltag i konkurrencen om 5x1 gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne.

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED