gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Med salat som hovedperson

Med salat som hovedperson

Feldsalat med æggeblommecreme, rugbrødscroutoner med anis og sød peberrodssennep

Til 4 personer

1 bk. feldsalat

Salaten skylles godt, og stilken nippes af. Anrettes med æggeblommecreme, rugbrødscroutoner og sød peberrodssennep.

 Æggeblommecreme:
4 æg 1 dl cremefraiche
2 spsk. sød sennep
Salt

Kog æggene hårde. Pil dem, og tag æggeblommerne ud. Pres dem gennem en sigte, og rør dem med cremefraiche og sennep, og smag til med salt.

Rugbrødscroutoner:
4 rugbrødsskiver – tynde, tynde Vindruekerneolie til stegning
Salt
Anisfrø – grønne

Rugbrødet steges gyldent i hele skiver i lidt olie og krydres med salt og anisfrø. Lægges til afdrypning på fedtsugende papir.

Peberrodssennep:
Sennep – sød
Peberrod

Smag en passende mængde sennep til med friskrevet peberrod.

Tip! Denne salat er supergod til kold marineret fisk eller fjerkræ. Suppler evt. salaten med hele hårdkogte æggeblommer.

Prøv den fx sammen en en hyldeblomstmarineret kylling - få opskriften her.

24. jul 2012 - Af Josefine Carstad - Foto: René Riis

Tilbage til oversigten
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Årets julegave

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE