gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Månedens vine til under 100 kr.

Månedens vine til under 100 kr.

GSM 2010, J. V. FLEURY, RHÔNE. FRANKRIG

2½ stjerne ud af 6

39,95 KR. V./12 FL.
philipsonwine.com


Grenache, syrah og mourvedre – initialerne er australsk inspireret og det er vinens indhold muligvis også. Den er skamrost i dagspressen, men jeg står af på den. Næsen er dæmpet, let krydret og dufter en smule af bær, men bær uden saft og kraft. Smagen komplet kantløs, vandagtig og tæt
på ligegyldig, og der er ingen aroma i eftersmagen. Så kan det være lige meget, at den kun koster 39,95. Ak! RLJ

SAUVIGNON BLANC 2010, STONY CREEK, MARLBOROUGH. NEW ZEALAND

2½ stjerne ud af 6
59,75 KR.
skjold-burne.dk

I betragtning af de kolossale mængder ’fri’ vin, overskudslagre uden etiket eller navn, der fl yder rundt omkring i verdens vinområder, er det forbløffende,
hvor lidt vi ser på vores breddegrader. Stony Creek-etiketten tilhører vist Skjold Burne, og her har de kastet sig over sauvignon blanc fra Marlborough. Jeg er ikke klar over, hvad de har
gjort ved den, men duften er sært uren, med passionsfrugt, papaja og varme klippesten – der er en smule generende rådden frugt i duften, mens smagen er skruet sammen med både tyndbenet viskositet og let præg af restsukker. RLJ

SHIRAZ ROSÉ 2011, STONY CREEK, RIVERLAND. AUSTRALIEN

2 stjerne ud af 6
59,75 KR.
skjold-burne.dk

Stony Creek-projektet har købt frugt i det enorme Riverland – Australiens ’vinsø’, hvor der indtil for tre år siden var jubel og glæde – alt kunne afsættes. Sådan er det ikke mere. Nu faldbydes druer og most til minipriser. Stony Creek-projektet har dog valgt med usikker hånd. Duften er syntetisk, som rød Fun eller i bedste fald tyndt blandet Rynkeby-saft. Smagen er slikagtig, let klistret med lille restsukkerfornemmelse og uden nogen form for
eftersmag. Roseen her har sandsynligvis været udsat for alverdens manipulation og skal drikkes iskold … eller måske blandes med danskvand til en sensommer cooler. Ak! RLJ

17. sep 2012 - Af Jesper Uhrup Jensen & Rene Langdahl Jørgensen

Tilbage til oversigten
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind whisky fra Glenmorangie

Vind whisky fra Glenmorangie

Deltag i konkurrencen om en 2x1 flaske Glenmorangie Signet til en samlet værdi af 2.540 kr.

Vind whisky fra Glenmorangie

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Deltag i konkurrencen om 5x1 Gråmyr-gaveæske med 770 g blandede karameller fra Karamel Kompagniet. Samlet værdi 960 kr.

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED