gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Made in Bornholm

Made in Bornholm

HONNING
Man stiller ikke med en natur som den bornholmske uden også at kunne levere honning i massevis – blandt andet denne her fra Lundsgård ved Rønne. Er det for langt væk, så har de den i Bornholmerbutikken i Torvehallerne i København.


LAM FRA HAMMERSHUS
Hammershuslammene tæller omkring 600 moderdyr, og de store lammefl okke
står for en vigtig del af naturplejen på Bornholm. En del af dem lever op til deres navn og holder til omkring den store slotsruin på øens nordspids og har der nok den fl otteste udsigt et lam kan have i Danmark. Det er måske morbidt, men det er ikke desto mindre rart at tænke på, når udsigten ’har skiftet ejer’, og det er tallerkenen, ens blik er rettet mod. hammershuslam.dk


BORNHOLMS MOSTERI
Mosteriet har til huse i det gamle bryghus i Svaneke og er et Jamie Oliver-agtigt kommunalt projekt, hvor de ansatte er mennesker, der normalt har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, eksempelvis på grund af et fysisk eller psykisk handicap. Og så kunne historien stoppe dér ved de gode intentioner, men slutprodukterne – bl.a. most, cider og marmelade – er fremragende. Produkter, man har lyst til, fordi de er gode, og ikke fordi man har ondt af nogle eller behov for at føle sig god!

21. sep 2012 - Foto: James Bates

Tilbage til oversigten

Kommentarer

Kommentar til billede nr. 1
Der noget vigtigt i har glemt på listen

24. sep 2012 KL 04:30 Af Maria Buchardt

I har ikke skrevet Hasle æble plantage med. de har den mest fantastiske æblemost, der ud over laver de også æblecider edike oh den er helt vildt god.. sidst men ikke mindst laver de de mest fantastiske mamelader og geleer. Jeg er vild med deres Paredis æble gele. Jeg tager aldrig hjem uden at have købt et forråd hos dem. www.æbleplantagen.dk

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind gryder og pander fra Raadvad

Vind gryder og pander fra Raadvad

Deltag i konkurrencen om et All Steel gavesæt fra Raadvad, indeholdende 2 gryder, 1 kasserolle, 1 wok, 2 pander samt en sauterpande til en samlet værdi af 4.799,65 kr.

Vind gryder og pander fra Raadvad

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED