gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Asparges & Fjordrejer

Asparges & Fjordrejer

Reje- og aspargesfrikassé i vol-au-vent

Til 2 personer

1 lille bdt. asparges
2 spsk. fiskefond
1 spsk. fløde
50 g smør
 Citronsaft
100 g pillede fjordrejer
1 lille bdt. purløg

Knæk rodenderne af aspargesene, der skæres i mindre stykker, som blancheres.

 Kog fløde og fiskefond op, og blend denne sauce cremet med koldt smør. Smag til med citronsaft. Vend de blancherede asparges heri, og lige inden servering vendes fjordrejer og hakket purløg ned i.

Fyld frikasseen i 2 stk. vol-au-vent, der serveres straks.

Vol-au-vent:
200 g butterdej (evt. frost)
1 æggeblomme

 Rul butterdejen ud, og udstik 4 skiver med en diameter på ca. 7 cm. De to af dem pensles med æggeblomme og skal danne bund. De to andre udstikkes en gang mere, nu med en 5 cm-udstikker (så der dannes et hul i midten), og begge lægges på hver sin bund og sættes i ovnen ved 170 grader i ca. 15 minutter, til dejen har rejst sig og er blevet gylden og sprød.

Tag ud af ovnen og afkøl.

Tip! Man kan købe færdigbagt vol-auvent hos de f leste bagere.

30. maj 2012 - Af Redaktionen

Tilbage til oversigten
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind gryder og pander fra Raadvad

Vind gryder og pander fra Raadvad

Deltag i konkurrencen om et All Steel gavesæt fra Raadvad, indeholdende 2 gryder, 1 kasserolle, 1 wok, 2 pander samt en sauterpande til en samlet værdi af 4.799,65 kr.

Vind gryder og pander fra Raadvad

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED