gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > 8 opskrifter med jomfruhummer

8 opskrifter med jomfruhummer

JOMFRUHUMMER SOM CANNELLONI MED SYLTEDE KARLJOHANSVAMPE OG SELLERI I EGET SKUM
(4 pers.)
1 knoldselleri
50 g sukker
1 dl sherryeddike
200 g friske karljohansvampe
200 g usaltet smør
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 dl sødmælk
4 jomfruhummerhaler

Skræl sellerien og skær den i papirtynde skiver på en pålægsmaskine eller med et mandolinjern.
Gem lidt selleri til skummet. Salt skiverne let. Kog eddike og sukker op til sukkeret er opløst. Læg selleriskiverne i lagen, og lad dem trække i 1 time.
Brun en tredjedel af smørret i en gryde. Si smørret, så der ikke er små sorte urenheder i. Rist svampene gyldne i lidt brunet smør, tilsæt resten af smørret og lad dem småkoge et par minutter i det.
Hæld svampene op i et dørslag og lad fedtstoffet løbe fra. Hak derefter svampene groft, evt. på en foodprocessor. Smag til med salt og hvid peber og hold de hakkede svampe lune. Kog lidt sellerirester op i mælken under omrøring, så mælken ikke brænder på. Sluk for blusset og lad det trække i 30 minutter under låg.
Si sellerien fra og hold mælken lun, varm den evt. lidt op igen. Læg en skive selleri på et stykke film. Fordel svampene på hver skive og rul hver skive sammen som små cannellonier. Steg jomfruhummerhalerne og anret dem sammen med selleri-cannellonierne. Skum mælken op med en skummer eller elpisker og fordel den rundt omkring på tallerknerne.

15. feb 2011 - Af Redaktionen

Tilbage til oversigten
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind julekalender og Merry Christmas gaveæske fra Karamel Kompagniet

Vind julekalender og Merry Christmas gaveæske fra Karamel Kompagniet

Deltag i konkurrencen om et gavesæt, indeholdende julekalender og Merry Christmas gaveæske med 174 g juleblanding fra Karamel Kompagniet. Vi udlodder 10 sæt til en samlet værdi af 2.400 kr.

Vind julekalender og Merry Christmas gaveæske fra Karamel Kompagniet

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

Konkurrence

Vind Margrethe-skåle i porcelæn fra Rosti Mepal

Vind Margrethe-skåle i porcelæn fra Rosti Mepal

Deltag i konkurrencen om 3x1 gavesæt fra Rosti Mepal, indeholdende de nye Margrethe-skåle i porcelæn i tre forskellige størrelser. Præmierne har en samlet værdi af 960 kr.

Vind Margrethe-skåle i porcelæn fra Rosti Mepal

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED