gas-logo_GRAA_medtext

gavekort_arial_sort
 
gastro > 7 spisesteder i Provence

7 spisesteder i Provence

VENCE

Nogle af os ønsker at forblive incognito som danskere, når vi rejser, og selv om Vence er velbesøgt af danskere, kan man sagtens lade som om, man er en af de lokale, hvis man følger de lokales vaner og undlader at købe Rød Aalborg i supermarkedet. Vence er en hyggelig by med en fin størrelse, og bortset fra strand og hav har den alt, hvad man har brug for af gode madbutikker og restauranter.

Byens frugt og grøntmarked foregår hver fredag formiddag på byens lille torv, Place Clemenceau, foran rådhuset. Onsdage er der brocante – altså loppe-/antikmarked på byens lidt større plads, Place du Grand Jardin. Her er der i øvrigt de fleste dage en bod, der sælger lidt frugt, grøntsager og frilandsæg.

På Place Clemenceau ligger også byens bedste fiskehandler, Poissonnerie des Halles, med et godt udvalg af altid friske fisk og skaldyr. Går du herfra ned ad den smalle og korte gade med det passende navn rue du Marché, finder du alt, hvad du i øvrigt har brug for af gode råvarer.

En fremragende ostebutik, Au Poivre d’Ane, med stort udvalg af lokale gedeoste fra Les Courmettes og meget andet, deriblandt også lidt vin.

Noget, der mest af alt minder om et skab ind i væggen fra rue du Marché, er en vidunderlig lille slagter, Chez David, hvis korte Perugina-pølser – lokale, italienskinspirerede pølser med svinekød og masser af hvidløg – er helt fantastiske på grillen og i pastaretter eller som farsering til kød og grøntsager. Alt, hvad du køber chez David, præpareres noget så fint – fjerkræ bindes op, côte de boeuf pudses af og vagtler gøres i stand. Har han kaniner, så husk at få leveren med – en udsøgt delikatesse. Steg den rosa, og spis den på sprødt brød gnedet med lidt olie og hvidløg, eller hak den, og kom den i saucen til din kanin.

Shopping på rue du Marché skal gøres om formiddagen, hvor alt har åbent.

Restaurant Les Templiers
Der er noget oldschool over et af byens andre finere steder, Les Templiers, som med hvide duge, ikke så kønt porcelæn og servile, usynlige tjenere minder en om, hvad en god gammeldags fransk restaurant kan. Retter med stegte duer og foie gras er perfekt tilberedte, stilen er generelt klassisk, om end en smule vanilje kan snige sig ind imellem to perfekt tilberedte fileter af babypighvar lagt sammen med unge porrer blidt sauteret i masser af smør. Desserterne bør man endelig få med, for Les Templiers forstår at røre ved ens sarte punkter med sentimentale barndomsminder i dessertform. Arme riddere med karamelliseret æble og vaniljeis kan sagtens røre en til tårer.

Restauranten, der drives af ægteparret Demichelis med manden i køkkenet og hustruen i restauranten, har en smuk gårdhave i skyggefuldt læ.

Torsdag er der knaldtilbud til frokost med dagens ret, et glas vin og en kaffe til sølle 20 euro, og her vælter de lokale ind, så husk at bestille bord.

30 avenue Joffre
Åben frokost og aften tirsdag-lørdag
Tlf. +33 04 93 58 06 05
Restaurant-vence.com

FÅ FLERE TIPS PÅ NÆSTE SIDE

20. aug 2012

Tilbage til oversigten
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind vinreol fra Kastrup Design

Vind vinreol fra Kastrup Design

Deltag i konkurrencen om 2x1 vinreol i plexiglas fra Kastrup Design til en samlet værdi af 2.750 kr.

Vind vinreol fra Kastrup Design

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Opskrift

Opskrift

Havtaske og svampe à la Redzepi

René Redzepi har om nogen været med til at (gen)opfinde det nordiske køkken. Få opskriften på en af hans signaturretter: Stegt havtaske og svampe i forskellige teksturer.

Få opskriften her

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED