gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > 6 vine til weekenden

6 vine til weekenden

TIARA 2010, VIÑA ALICIA, VIÑA ALICIA, LUJAN DE CUYO. ARGENTINA
240 KR. MALBECK.DK
4½ stjerne
På mange måder en hemmelig vin, som producenten ikke engang har på sin web. Den gnistrer nærmest indefra, brillansen er til topkarakter og kan minde om lysbrydningen i en stor chardonnay, men her dufter der altså af riesling – en godt blandet Caipirinha med masser af lime. Der er behagelig brand i tungen med markant alkohol, men også god sund syre og ikke mindst let bitter pomerans i eftersmagen. Jeg bliver mere og mere imponeret over Argentinas individuelle udtryk og vinenes evne til at kombinere formidabel koncentration med friskhed. Riesling, savagnin og albariño – go’ idé! 

SEGNA DE COR 2010, DOMAINE LE ROC DES ANGES, COTES DU ROUSSILLON-VILLAGES. FRANKRIG
130 KR. VINOVA.DK
3½ stjerne
Jeg var én af dem med hurtig udmelding på 09 ift. 10 i Sydfrankrig … til den førstes fordel. Man skal ikke være bleg for at indrømme sine fejl. 10’erne er bedre, friskere og har ikke de til tider lidt ekstraherede toner, som 09’erne har. Segna de Cor er grønkrydret med provencalsk jordet og grenet lugt, bark, timian og endda blod – men selvfølgelig også masser af mørk bærfrugt. Tanninen er ret markant, især til sidst, og der er let lakrids og kaffe – lidt for ekstraheret til fuld balance. 

ANSONICA BUCCE 2008, POGGIO ARGENTIERA, TOSCANA. ITALIEN
125 KR. VINOVA.DK
5 stjerner
Skindkontakt – no doubt! Hvidvin får normalt ikke tid med skindet, men i ’gamle dage’ var det anderledes. Ansonica kendes også som inzolia på Sicilien, men sorten er gammel i gårde i det sydlige Toscana og ikke mindst ude på den lille vindblæste ø Giglio. Gul, let mælket udseende. Olielugt og abrikosskind, voks og honning, bitter citron og lidt smør, men mest udtalt duft af tonicvand. Den har lav syre, er fed, cremet, viskøs og har faktisk rødvinsstruktur. Den spiller helt sin egen melodi – en slags barokmusik i nutiden på originalinstrumenter. Jeg er på!

Alle tre vine er anmeldt af René Langdahl Jørgensen

30. aug 2012

Tilbage til oversigten
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind whisky fra Glenmorangie

Vind whisky fra Glenmorangie

Deltag i konkurrencen om en 2x1 flaske Glenmorangie Signet til en samlet værdi af 2.540 kr.

Vind whisky fra Glenmorangie

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Deltag i konkurrencen om 5x1 Gråmyr-gaveæske med 770 g blandede karameller fra Karamel Kompagniet. Samlet værdi 960 kr.

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED