gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > 6 retter fra det tunesiske køkken

6 retter fra det tunesiske køkken

 Briq a l’eouf
– en klassisk lille appetizer i det tunesiske køkken, et indbagt æg i en lille friteret dejpakke.
”Det svære ved en briqdej er at få foldet den, så ægget ikke flyder ud, og at få varmebehandlet ægget, så blommen er flydende, mens hviden er fluffy, men alligevel koaguleret. Det kræver naturligvis håndelag, og den kok, der udvidede vores forståelse for frembringelsen af dette lille mirakel, fik det da også til at se ud, som var det en legende let sag. Vi holder nu stadig tungen lige i munden, når der skal varme briqs på bordet,” fortæller Helle Brønnum Carlsen.

4 stk. briqdej
½ bdt. bredbladet persille
1 l olie, neutral
Salt Peber
4 æg

Fold dejen let ind langs to sider ad gangen, så cirklen bliver et kvadrat. Skyl persillen, tør den, og hak den, og læg den som ’beskyttelseskant’ udadtil. Kom olie i en gryde og varm op. Når olien er klar, lægges et udslået æg på dejen, og der drysses med groft salt og friskkværnet peber. Dejen lukkes, og pakken sænkes forsigtigt ned i olien. Lad stege 2-3 minutter, til dejen er lysebrun og sprød.

Tip: Briqdej fås hos etniske købmand eller Kalu. Mht. æggene så bliver resultatet bedre, jo friskere de er. I helt friske æg er blomme og hvide spændstig og mindre flydende, og det gør dem meget nemmere at arbejde med i udslået tilstand.

Se flere opskrifter på de næste sider

29. aug 2012

Tilbage til oversigten
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind whisky fra Glenmorangie

Vind whisky fra Glenmorangie

Deltag i konkurrencen om en 2x1 flaske Glenmorangie Signet til en samlet værdi af 2.540 kr.

Vind whisky fra Glenmorangie

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Deltag i konkurrencen om 5x1 Gråmyr-gaveæske med 770 g blandede karameller fra Karamel Kompagniet. Samlet værdi 960 kr.

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED