gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > 6 opskrifter med ukrudt

6 opskrifter med ukrudt

Iskold ærtesuppe på brændte ærter og almindelig gærdevikke

1 kg nye ærter i bælg
1 bdt. citronmelisse
3 dl danskvand
1 dl vindruekerneolie
Salt
Fuglegræs
Gærdevikke

Bælg ¼ af ærterne, og læg dem til side. Brænd bælgene sammen med resten af de ubælgede ærter på en rygende varm pande, så alt får lidt sorte pletter. Vask, afdryp og pluk citronmelissen. Blend de brændte ærter og bælge med citronmelisse, danskvand og olie til en fin suppe. Sigt suppen igennem en finmasket sigte, smag til med salt og sæt på køl.

Pluk topskuddene af fuglegræs og gærdevikke, og vask dem i lidt isvand. Anret de bælgede rå ærter i portionsskåle eller dybe tallerkner. Hæld den iskolde suppe over, tegn en cirkel med en spiseske med citronmelisseolie på, og pynt med fuglegræs og gærdevikke.

Citronmelisseolie
2 bdt. citronmelisse
2 dl vindruekerneolie

Vask, afdryp og pluk citronmelissen, og blend den med olie i 10 minutter, til friktionen fra blenderkniven varmer olien op, og den bliver grøn. Sigt citronmelisseolien igennem et klæde.

Almindelig gærdevikke, Vicia sepium, hører til ærteblomstfamilien og er meget let at finde. Den vokser langs veje, i skoven og på overdrev. Den er grøn og står med lilla blomster fra maj til november. Skuddene smager som ærter, men mere delikat.

16. aug 2012

Tilbage til oversigten
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

Deltag i konkurrencen om 5x1 gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne.

Vind gavekort på 1.000 kr. til Torvehallerne

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED