gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > 6 fantastiske sommerdesserter

6 fantastiske sommerdesserter

SUPPE AF GRØNNE RABARBER MED PUDDERSUKKER-ISCREME 

Til 4 personer

300 g grønne rabarber
¼ vaniljestang
100 g sukker
2 dl vand

Rabarberne soigneres og vaskes og skæres i tern. Den kvarte vaniljestang flækkes, og marven skrabes ud og fordeles grundigt i sukkeret – nulr det evt. sammen med fingrene. Kom vand i en gryde, og kog vaniljesukkeret ud i det. Kom derpå rabarberne ved, og lad dem simre med ved svag varme i nogle minutter, så de lige akkurat er møre. Hæld den varme suppe i dybe tallerkner med en stor klat puddersukker-iscreme i.

Puddersukker-iscreme:
3 dl piskefløde
5 pasteuriserede æggehvider
200 g puddersukker
1 citron – usprøjtet, skallen heraf
1 knivspids stødt kanel

Pisk fløden, så den er mere cremet end stiv. Pisk hviderne i en helt ren og tør skål ved middelhastighed, så de ikke smadres. Når de er næsten stive, tilsættes puddersukker, og der piskes nu ved højeste hastighed. Revet citronskal og kanel tilsættes. Massen skal være sådan lidt sej i konsistensen. Vend den i flødeskummet – begynd med lidt ad gangen, så flødeskummets luftighed bevares. Lad den fryse ca. 6 timer før servering.

13. maj 2011 - Af Betina Repstock - Foto: René Riis

Tilbage til oversigten

Kommentarer

Kommentar til billede nr. 1
4 personer

02. jul 2012 KL 10:41 Af Redaktionen

Hej Cecilie, Du har da ret! Opskrifterne er til 4 personer. Hilsen, Redaktionen

Kommentar til billede nr. 1
Antal

22. jun 2012 KL 04:32 Af Cecilie

Hej Gastro I har glemt at skrive hvor mange personer denne opskrift er til. Det gør det lidt svært at regne ud hvor meget jeg skal lave :)

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Årets julegave

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE