gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > 4 x østers

4 x østers

Østers og eddikemarinerede bananløg gratineret med persillesmør og emmentaler

Til 4 personer

4 store østers Ecaille d’Argent eller Royale Cabanon - læs mere om østerstyper her.
1 lyserødt bananløg
1 glas god rødvinseddike
1 fed hvidløg
½ bdt. persille
100 g smør
½ tsk. pastis
1 dl rasp
2 spsk. revet emmentaler
Salt
Peber

Åbn østersene, og hæld saften fra. Placer østersene i salt, så de ikke kan vippe, i hver sin lille ildfaste skål (se foto).

Pil og skær løget i ringe, og hæld rødvinseddike over, til det dækker. Kog løget i eddiken, til den næsten er fordampet. Læg de eddikemarinerede løgringe på østersene.

Pil hvidløget, rens og afdryp persillen, hak begge dele fint, og rør dem med blødt smør. Krydr med peber og eventuelt salt. Tilsæt pastis, og rør rasp i. Dæk østers og løg med persillesmørret. Kom til sidst en lille smule revet emmentaler hen over de tildækkede østers, og varm dem så under grill, til smørret lige nøjagtigt er smeltet. Hold øje med, at osten ikke brænder på.

Pynt med en skive ristet rugbrød.

Ristet rugbrød:
2 skiver papirtyndt groft rugbrød

Skær rugbrødsskiverne over, så 4 lige store stykker ristes tørre i ovnen.

24. jul 2012 - Af Josefine Carstad - Foto: Henrik Freek / Opskrift Francis Cardenau

Tilbage til oversigten

Kommentarer

Kommentar til billede nr. 1
4xøsters

09. okt 2014 KL 04:58 Af Finn Madsen

Sådan skrev jeg 3. august. Har ikke fået svar. Hvorfor? Spændende opskrift. Hvad er pastis? Èn af mine venner drikker ikke vin pga. hjerneblødning, men kan godt klare øl. Hvilken kvalitetsøl kan I anbefale til denne østersret. Glæder mig til at lave denne ret. Mvh Finn

Kommentar til billede nr. 1
Drikkevaret til denne spændende ret

03. aug 2014 KL 11:48 Af Finn Madsen

Spændende opskrift. Hvad er pastis? Èn af mine venner drikker ikke vin pga. hjerneblødning, men kan godt klare øl. Hvilken kvalitetsøl kan I anbefale til denne østersret. Glæder mig til at lave denne ret. Mvh Finn

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

Deltag i konkurrencen om et gavesæt fra Nuance, indeholdende Wine Finer og termometer. Præmien har en samlet værdi af 499,95 kr.

Vind Wine Finer og termometer fra Nuance

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Læseranalyse


Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED