gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > 4 søde til weekenden

4 søde til weekenden

Pocheret pære, estragon og 2 slags is med vanilje og lakrids
Fra restaurant Søren K

10-15 pærer fx Clara Frijs
1 fl. rødvin
1 sjat portvin
100 g sukker
5 peberkorn – sorte
5 kardemommefrø
1 kanelbark
2 stjerneanis
2 spsk. brun farin
½ appelsin
1 vaniljestang
evt. 5 estragonkviste

Udstyr: vakuumpakker

Skræl pærerne. Kog en lage af alle øvrige ingredienser. Kom pærerne parvis i vakuumposer med 1 dl lage og 1 estragonkvist. Vakuumluk poserne, og kom dem ned i næsten kogende vand i 10 minutter, eller indtil de er møre. Afkøl og opbevar koldt. Server de pocherede pærer med to slags is til – lakrids- og vaniljeis.

Tip: Man kan sagtens erstatte en vakuumpakker med sig selv – fyld en frysepose som angivet ovenfor, sæt den for munden, sug al luften ud af den, og bind en knude på posen. Kan man holde pærerne i lufttæt emballage efter pochering, kan de holde sig i 14 dages tid.

Vaniljeis
½ l letmælk
½ l piskefløde
4 past. æggeblommer/2 bægre
250 g sukker
50 g honning
1 vaniljestang
2 husblasblade

Kom alle ingredienser på nær husblas i en gryde, og kog op under piskning til 87 grader. Tag af varmen, tilsæt udblødt husblas, og rør jævnligt i isen, mens den køles ned.

Lakridsis
Samme opskrift som til vaniljeis, blot tilføjes lakridspulver og maltmel.

06. sep 2012

Tilbage til oversigten
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind porcelæn fra Pillivuyt

Vind porcelæn fra Pillivuyt

Deltag i konkurrencen om 3x1 gavesæt fra Pillivuyt, med produkter fra den nye porcelænsserie ’Blå Bretagne’. Præmien har en samlet værdi af 2.580 kr.

Vind porcelæn fra Pillivuyt

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind Champagne fra Moët & Chandon

Vind Champagne fra Moët & Chandon

Deltag i konkurrencen om 3x1 flaske Moët Ice Impérial fra Moët & Chandon til en samlet værdi af 1.167 kr.

Vind Champagne fra Moët & Chandon

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED