gas-logo_GRAA_medtext

gavekort_arial_sort
 
gastro > 4 cocktails, der hylder det nordiske køkken

4 cocktails, der hylder det nordiske køkken

Hæg sour

½ dl citronsaft
3 cl mørk rom
½ dl hægudtræk
¾ dl danskvand

Kom alle ingredienser i et glas, tilsæt knuste isterninger, og rør rundt.

Hæg-udtræk
1 kg sukker
1 l vand
200 g hægflis
Atamon

Bring vand og sukker i kog, tilsæt hægflis, og læg låg på gryden og sluk. Lad trække i 1 time. Sigt over i en kande. Hæld på atamonskyllede patentflasker, når det er helt koldt. Opbevar udtrækket i køleskab.

09. aug 2012

Tilbage til oversigten

Kommentarer

Kommentar til billede nr. 1
Hægflis hvor!!!

12. jun 2013 KL 09:33 Af LarsH

Hvor kan man købe- finde hæg.....

Kommentar til billede nr. 1
anvendelse af hæg

28. dec 2012 KL 11:21 Af birgitte claudi risom

tak, nu skal jeg ikke kun bruge hæg i pejsen, det er noget meget velduftende brænde,men vil forsøge mig med "naturlige" drinks,i øvrigt gror hæg i hegn, mange steder på Fyn, har smukke hvide, syren lignende blomster, men de kan ikke plukkes til buketter, de dufter hæ(g)sligt.Vh Birgitte

Kommentar til billede nr. 1
Hæg

28. dec 2012 KL 11:53 Af Ennamaria

Hej Rasmus og Havekvinden Nixen bixen. En hæg er en busk, også kaldet Majbusk, og på latin prunus padus eller prunus serotina (glansbladet hæg). Frugterne kan spises. En liguster derimod er giftig!

    1 2     
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind pastatallerken fra Grand Cru Soft

Vind pastatallerken fra Grand Cru Soft

Deltag i konkurrencen om 4 stk. pastatallerkener (25 cm) fra Rosendahls Grand Cru Soft serie. Vi udlodder 3 sæt til en samlet værdi af 1.499,85 kr.

Vind pastatallerken fra Grand Cru Soft

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind Source-maskine + smagsvarianter fra SodaStream

Vind Source-maskine + smagsvarianter fra SodaStream

Deltag i konkurrencen om 2x1 gavesæt fra SodaStream indeholdende to SodaStream Free smagsvarianter og en SodaStream Source maskine i hvid metal. Præmierne har en samlet værdi af 2.638 kr.

Vind Source-maskine + smagsvarianter fra SodaStream

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Opskrift

Opskrift

Havtaske og svampe à la Redzepi

René Redzepi har om nogen været med til at (gen)opfinde det nordiske køkken. Få opskriften på en af hans signaturretter: Stegt havtaske og svampe i forskellige teksturer.

Få opskriften her

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED