gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > 2 med laks & 1 med hummer

2 med laks & 1 med hummer

RØGET LAKS PÅ PLANKE

Grillmetode: Indirekte
Sværhedsgrad: Let

Udstyr: Rygeplanke, rygeflis

400–600 g fersk laks, evt. halestykket
25 g salt
25 g sukker

Cajunrub
2 tsk. sort peber
6 tsk. sellerisalt
6 tsk. paprika
1 tsk. røget paprika
2 tsk. cayennepeber
1 ½ tsk. timian, stødt
1 ½ tsk. oregano, stødt
2 tsk. Coleman’s sennepspulver
3 tsk. løgpulver
3 tsk. hvidløgspulver
3 tsk. rørsukker
2 tsk. citronsyre

Bland alle ingredienserne rigtig godt sammen – gerne i en blender, så alt bliver pulveriseret . Opbevar tørt i en lufttæt beholder. Udelad evt. citronsyren, så bliver det mindre syrligt.

Rim først laksen: rør sukker og salt sammen, drys et tyndt lag på fisken, og lad den trække i køleskab i min. 3 timer – det gør fisken mere smagsfuld og fast i kødet. Tør derpå det overskydende salt og sukker af.

Læg fisken på rygeplanken, drys med cajunrub, og læg planken på grillen – grillen skal kun være lun, 100-120 grader, så spar på kullene. Tag laksen af, når den har fået en gylden farve og er blevet fast i kødet. Det er en smagssag, hvor meget røg der ønskes, og ligeledes hvor ’rå’ man ønsker, laksen skal være indeni.

27. aug 2012

Tilbage til oversigten
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

KONKURRENCE

Vind whisky fra Glenmorangie

Vind whisky fra Glenmorangie

Deltag i konkurrencen om en 2x1 flaske Glenmorangie Signet til en samlet værdi af 2.540 kr.

Vind whisky fra Glenmorangie

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

Deltag i konkurrencen om 5x1 Gråmyr-gaveæske med 770 g blandede karameller fra Karamel Kompagniet. Samlet værdi 960 kr.

Vind karameller fra Karamel Kompagniet

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED