gas-logo_GRAA_medtext

gavekort_arial_sort
 
gastro > 11 råvarer, vi spiser i november

11 råvarer, vi spiser i november

Tørrede tomater
Var det overhovedet sommer i år? Uanset hvad så er der lang tid til, at tomaterne igen er værd at sætte tænderne i, og det gælder også de fleste udenlandske.
Især italienerne har specialiseret sig i at konservere sommerens tomater, og helt op i en ikke så fjern fortid var tørrede tomater en livsvigtig del af vinterens forrådskammer i Syditalien.
Også her er der kvalitetsforskel, mange er alt for salte, mens andre igen er som tørt sålelæder.
Er gode til mangt og meget, ikke mindst som snack og til visse oste. Stigs Oliven i Torvehallerne i København marinerer dem selv, og det er det rene slik.

Kantareller
Svampe er både et mirakel og et mysterium, og det er faktisk først i nyere tid, at danskerne fik øjnene op for denne skovbundens (ofte) skjulte skat. I folketroen var svampe noget forhekset stads (paddehatte derfor også kaldet), man skulle holde sig fra – og det gjorde man så, i modsætning til eksempelvis i middelhavslandene, der har en ældgammel gastronomisk svampekultur.
Det helt enkle er at riste kantarellerne på panden i smør, gerne med hvidløg og krydderurter (timian eksempelvis) og spise dem som tilbehør eller på ristet brød som forret/natmad/en haps i utide, men mulighederne er mange. Har du mange kantareller, og skal du tilberede dem ’hårdt’ (i en gryderet, til suppe etc.), så kan du godt slippe af sted med det ellers forbudte – nemlig at skylle dem hurtigt (de kan være svære at rengøre blot ved at børste dem) og så give dem en tørretur i salatslyngen.

Se også: 6 opskrifter med kantareller

31. okt 2012

Tilbage til oversigten
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 
 

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 

Facebook

Konkurrence

Vind vinreol fra Kastrup Design

Vind vinreol fra Kastrup Design

Deltag i konkurrencen om 2x1 vinreol i plexiglas fra Kastrup Design til en samlet værdi af 2.750 kr.

Vind vinreol fra Kastrup Design

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Opskrift

Opskrift

Havtaske og svampe à la Redzepi

René Redzepi har om nogen været med til at (gen)opfinde det nordiske køkken. Få opskriften på en af hans signaturretter: Stegt havtaske og svampe i forskellige teksturer.

Få opskriften her

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED