gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Blog > Ryd et lager
Ryd et lager

Ryd et lager

Det er sjældent, at man som enkeltkøber oplever fornemmelsen af at rydde et lager, men når mængderne, der kommer til Danmark, er meget små, er det muligt. Lige nu anbefaler jeg stærkt at købe amerikansk syrah i verdensklasse, inden det er for sent.

02. okt - Af René Langdahl Jørgensen - Foto: Jonata

Kan vin til 750 kr. være et godt køb? Svaret er et rungende JA!

KK Wine, den lille amerikanervinsekspert i Charlottenlund, har en lille smule tilbage af 2008 La Sangre de Jonata til 750 kr. pr. flaske. Her er der reelt mulighed for at være med til decideret lagertømning.

Jeg har just stukket næsen i både i 2007 og 2008 – 07'eren ER bedre end 08'eren, men 07'eren (98 point) er vist udsolgt, og 08'eren er stadig en formidabel syrah.
Vi taler cool climate syrah i en stil, som sagtens kunne forveksles med Jamets côte rotie eller en af Chapoutiers enkeltmarks-hermitager.

Matt Dees er vinmager, og der er fælles ejerskab med kultiske Screaming Eagle. Det kolde Ballard Canyon i Santa Ynez Valley giver syrah (tilsat et skvæt viognier) med svulmende, erotiske og struttende hvide liljer i duften, skosværte, søbe af brombær og kulsvierkul af bedste gammeldags slags tilsat afghansk lakridsrod og katolsk røgelse. Oh! Amen! Foreningen af intensitet og lethed, drikkelighed og koncentrat er tæt på enestående. Det er global elitær syrah, men klart californisk. 96.

Skynd jer til www.kkwine.dk

Få flere gode vintilbud: www.facebook.com/DagensGodeVinkob

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Bum bum

10. okt 2012 KL 10:55 Af Anders Poulsen

Smuk kommentar, spot on. Der fik vineksperten sig en lussing. Bum bum.

Er gammeldags kulsvierkul bedre end moderne?

03. okt 2012 KL 03:10 Af Lasse Philipsen

Kære René Langdahl Jørgensen Det lyder jo som en rigtig dejlig vin, KK Wine har til salg - og det bør den vel også være med en pris på 750 kr. Jeg bliver dog lidt forvirret af dine maleriske anmeldergloser (nogen ville måske driste sig til at kalde dem svulstige og prætentiøse, hvilket jeg selvfølgelig ikke kunne drømme om). Jeg ved simpelthen ikke, hvad forskellen på almindelig og afghansk lakridsrod er. Eller om katolsk røgelse er endnu mere krydret end luthersk protestantisk. Eller om gammeldags kulsvierkul (af bedste kvalitet) er mere aromatisk end den åbenbart kedelige morderne kulsvierkul. og især ved jeg ikke, hvorfor den slags associationer er vigtige for mig som læser. Jeg bliver ikke klogere af dem, jeg kan ikke relatere til dem. Tværtimod forstyrrer de min læsning af bloggen, og det kan jeg ikke tro, er din intention. Jeg er med på, at schwung og sproglige skønmalerier er en væsentlig del af din personlige stil som journalist, men nogen gange tager det altså overhånd. Det amerikanske vinmagasin Snooth kører for tiden et eksperiment, hvor de forsøger at eliminere "overly describtive wine reviews, that mean jack squat to many people". http://www.snooth.com/articles/merlot-15-and-under/#!slide=2 Måske er det en overvejelse værd, om Gastro skulle hoppe med på den vogn? Selvfølgelig er der en betydelig risiko for, at jeg bare ikke ved nok om hverken vin, lakridsrod eller røgelse til at forstå dine referencer, men jeg håber alligevel, at du - og Gastro - vil være med til at gøre vinanmeldelser mere forståelige og dermed brugbare for jeres læsere. Venlig hilsen Lasse Philipsen

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

BLOGGER

ARKIV

tidligere indlæg

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE