gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Blog > Kom med gastro til hemmelig frigivelsessmagning
Kom med gastro til hemmelig frigivelsessmagning

Kom med gastro til hemmelig frigivelsessmagning

Sneak preview... der er altid nogle, som vil være først, og officielle frigivelser af film, bøger eller vin findes ikke mere. Den tyske organisation af prädikatsweinguter, til dagligt kaldet VDP, holder lige nu "uofficiel" frigivelsessmagning af årgang 2011 og gastro sidder med.

27. aug - Af René Langdahl Jørgensen - Foto: Rene Langdahl Jørgensen

Den officielle frigivelse sker først om nogle dage i Berlin, men til denne uofficielle smagning vil selv Jancis Robinson være med på den hemmelige måde nu (selv om hun for to år siden foretrak den officielle frigivelsesdag) ... I dag handler det nemlig om at være først

Danskerbordet... vi er klumpet sammen, vogter på hinanden, fokus, fokus...
Sylvaner fra Franken: riesling er muligvis transparent og smager af jorden under stokkene, men sylvaner er endnu mere for stensamlere og geologer. Juliusspital og Wirschings versioner fra Echterberg holder indtil videre toppen.

Mosel riesling venter

Dr. Loosen er ikke just tørhedens og GGernes kendis, men hans 11ere er fornemme. Prälat i spidsen med uforlignelig røg og krydderi, Treppchen lige efter. Fritz Haag er igen i toppen i Mosel... som i 2009erne. Wegeler og Kesselstatts versioner fra Doctor-marken overrasker positivt med mineralitet og imponerende kompakthed. Indtil videre sitrer syren i Mosel i 11erne.

Rheingau: rod! rådtoner, kælderlugt, overmoden og undermoden... av min arm Johannishof. Jeg leder videre. Allendorf med Berg Roseneck og Kunstler med Berg Rottland har ramt noget rigtigt, stenede og fulde af sicianske topmodne citroner. Det fortsætter, alt stikker i mange retninger. Domdechant Werner'sches Weingut overrasker positivt med fasthed, styr på modenhed og renhed. Weil kommer fra baghjul og samler det hele - burde alle ikke være som hans Gräfenberg? Sten, citrus, den dirrer og sitrer.
Künstler ryder bordet. Hans Hölle har hele himlen i sig, Rheingau som det burde være, varme, power og stikkende syre på én gang.

Så er det Nahe. Starten er anderledes sikker ift Rheingau, og det fortsætter, Diel, selv Kruger-Rumpf, stråler. Specielt Burgberg fra Diel er en slags rieslingsk Les Clos, potenseret chablis. Dönnhof følger med, ikke så overraskende. Dellchen og Hermannshöhle er typisk Nahe med sitrende syre, masser af livlighed og den reneste citrusduft. Schäfer-Frölich er gået i spontangæring, skiller vandene, masser af JJ.Prüm-prut, lambic og kirsebærøl, men det hele er grundfæstet i gammelt fjeld. Felsenberg dagens mand i skysovs indtil videre... men så kom Felsenberg!

Rheinhessen, Wittmann og Keller som forventet i top, specielt Morstein og Brünnenhäuschen fra Wittmann er fornemme. To gange Pettenthal fra Gunderloch og Kuhling-Gillot er saftige og grundfjeldsagtige på samme tid. St. Antony har lavet skrækkelige vine, skæve, urene eller med botrytis.

Jeg nåede desværre ikke fuldt gennem Phalz, men Von Winning gjorde det godt, men blev overgået igen af formidable Christmann-vine og endnu bedre sager fra Rebholz - til gengæld skuffede Bürklin-Wolf lidt.

Følg med her på siden, meget snart kommer grundigere gennemgang af årgangen og konklusionerne. Det står dog klart at årgangen ikke er den massive succes,mange havde udråbt den til på forhånd.

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

BLOGGER

ARKIV

tidligere indlæg

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE