gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Blog > Torvehallerne kom, de så, men de har ikke sejret endnu!
Torvehallerne kom, de så, men de har ikke sejret endnu!

Torvehallerne kom, de så, men de har ikke sejret endnu!

Torvehallernes tilstedeværelse kan man ikke glæde sig nok over, men hallerne er stadig alt for velfriserede og alt for kaffe- og kageorienteret.

03. apr - Af Jesper Uhrup Jensen - Foto: Torvehallernekbh.dk

For nylig kunne man læse i en pressemeddelelse fra Torvehallerne, at stedet er blevet en publikumsmagnet på størrelse med Tivoli – ja, faktisk større. Ligesom der i Tivoli nok er en del abonniner, der blot sidder på bænkene og nyder udsigten, så er der nok også rigtig mange osere i Torvehallerne, men hallerne er uomtvisteligt blevet en succes, og det er nærmest lidt af et mirakel, at byen har fået Torvehallerne – de er et enormt løft.

Man hører stadig, at Torvehallerne er dyre – og dermed menes vel ’for dyre’. Det kommer vel an på, hvad man havde forventet – og hallerne er da dyre, hvis man sammenligner med traditionelt 10 bananer for 20-gadesalg. Selvfølgeligt er det dyrt at købe et stykke côte de bouef hos Slagter Lund eller en Bresse-kylling hos Ma Poule – men det er ikke nødvendigvis for dyrt. Kvalitet koster.

Jeg tror, at beskyldningerne mod Torvehallerne for at være (for) dyre er den bevidstløse sammenligning med discount. Men man kan og skal ikke sammenligne med discount – discount skal fandeme ikke sætte standarden for indkøbskulturen, hverken på pris eller kvalitet!

Desværre er virkeligheden en anden – discount sætter standarden, og derfor har vi den evige sammenligning mellem æbler og pærer, og derfor leger små børn ikke længere købmand, de leger Netto! Jeg finder ikke Torvehallerne for dyre, men jeg synes omvendt, at stedet mangler ’prisfleksibilitet’.

Guderne skal vide, at der ikke er grund til at savne det gamle grøntorv på Israels Plads, men der kunne man ikke desto mindre redde sig nogle slagtilbud. Det kan godt være, at der var et par halvrådne varer iblandt, men man kunne ofte gå hjem med en kasse appelsiner, dagens sidste salathoveder etc. til ingen penge. Det kan man ikke i Torvehallerne, hvor eksempelvis grøntsager koster det, de koster – uanset hvor tæt man er på lukketid og sidste salgsdato.

Og apropos grøntsager, så er torvetanken og bugnende grøntstader to sider af samme sag – og dér er Torvehallerne slet, slet ikke endnu. Der er ikke for alvor noget for øjet, og indenfor i hallerne er det kun i stadepladsen ’Jord’, man kan købe økologi. Og apropos økologi – hvor er det økologiske kødudsalg?

Torvehallerne er stadig for velfriserede – for pæne. De enkelte stader er små showrooms med Stigs Oliven som en af de befriende undtagelser og fiskeudsalgene som nogle af dem, der vitterligt forstår torvetanken. Og – det er skrevet før, men ikke desto mindre – der er alt, alt for mange stader med kager, kaffe og chokolade. Hvis man i supermarkederne prioriterede på samme måde, så ville slik- og kageafdelingen dominere butiksarealet, og sådan er det trods alt ikke, skønt mange tilsyneladende mestendels er sultne for sjov!

Summa summarum – så er Torvehallerne en velfortjent succes, men Torvehallerne ikke for alvor trådt i karakter endnu.

Læs også Jesper Uhrups anmeldelse af Thomas Rohdes erindringer 'I Kongens Klæ'r'.

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Bønderne indtager Vesterbro

03. maj 2012 KL 02:21 Af Jette Højholdt Mikkelsen

Vi håber at vi kan skabe et supplement til Torvehallerne. Bondens Marked www.bondensmarked.dk opretter i filial på Vestrbro foran Øksnehallen. Første marked bliver den 16. juni. Det bliver kun fødevarer af egen produktion der bliver repræsenteret der - ja for det er jo bønderne der kommer til byen. Der har været en del hurdler men masser af velvilje fra Kbhs kommunes side. Men nu kører vi - med kort varsel. Vi har selv en gårdbutik www.kaersgaard.net ved Haslev og har svært ved at afsætte vores produkter lokalt, så vi må ind til Kbh.

Er DET nødvendigt i Torvehallerne??

04. apr 2012 KL 07:16 Af ulla brink

Besøgte Torvehallerne i februar, da jeg bor i Sydfrankrig til daglig! Rigtig fint initiativ med gode varer, der skal koste! Gode øko grøntsager til meget rimelige priser, jeg vil sige billigt! Men der mangler altså nogle skæve eksistenser med dagens tilbud, nogle pangfarvede rædsler, der sætter liv i alt det alty for pæne! Denne afdeling med "pianoer" og køkkengrej til en mille passer slet ikke ind, og giver et billede af "her ved vi, hvad der skal til!3 Men ia landsbyen, hvor jeg bor, laves der gudedommeligt mad på et gasblus, der er præget af olivenolie! Råvarer må danskere lære at betale for!!

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

BLOGGER

Torvehallerne kom, de så, men de har ikke sejret endnu!

Jesper Uhrup Jensen
 Chefredaktør for Gastro

Spiser ikke/nødigt:
Kastanjer og avocado, men ellers stort set alt andet, såfremt det er veltilberedt og udgangspunktet er i orden. Meget stærk mad er dejligt, men man kan godt blive lidt stresset af, at det begynder at klø i hovedbunden og af, at man får sved på panden.

Yndlingsvin:
Der er heldigvis gode vine en masse, så det er nemmere at nævne et par af dem, der måske kan vente til alt andet er drukket; oversøiske fadbamser, storblomstrende og syresvage dessertvine samt husets vin på danske cafeer. De kan sagtens vente til et evt. senere liv.

Foretrukne rejsemål:
Italien for maden, Grækenland for næsten alt andet end maden og Spanien, som trækker på alle fronter.

ARKIV

tidligere indlæg

Tegn abonnement

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET!

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE