gas-logo_GRAA_medtext

banner_gas
 
gastro > Blog > Ølblog: Københavns smukke forår – 1. del
Ølblog: Københavns smukke forår – 1. del

Ølblog: Københavns smukke forår – 1. del

Lige nu blæser der en iskold vind gennem hovedstaden, men på ølfronten har vi allerede set det første tegn på forår i København. Et forår, der allerede nu tegner til at blive det flotteste nogensinde.

26. feb - Af Thomas Hoelgaard & Søren Parker Wagner


Mængden af begivenheder, relateret til kvalitetsøl, som er planlagt i København inden sommer, er stor.

For det første byder byen på 2 festivaller, som er i stand til at trække ølafficionados fra hele landet samt udlandet til. Disse bliver beskrevet i 2. del af dette overblik over forårsaktiviteterne i byen.

For det andet åbner ikke bare én, men hele 3 ølbarer med fokus på øl af højeste kvalitet.

Allerede d. 8. februar åbnede Bryggens Ølbar, som – måske knapt så overraskende – befinder sig på Islands Brygge, et område der indtil nu ikke har budt på serveringssteder med fokus på andet end industriøl. Bagmanden bag Bryggens Ølbar er Morten Kristoffersen, der, for folk som har fulgt den danske kvalitetsølscene gennem de sidste 10 år, bestemt ikke er ukendt. Morten var nemlig i sin tid bagmand bag importfirmaet Danish Beerhouse, der som nogle af de første importerede amerikansk craft beer i topkvalitet fra bryggerier som fx Great Divide og Rogue til Danmark. Ambitionen med Bryggens Ølbar er at have fuldt fokus på kvalitetsøl både gennem et righoldigt udbud på flasker og via de 12 fadølshaner. Fokus er, indtil videre, på amerikansk og nordisk craft beer fra de allerbedste bryggerier.

Midten af marts tegner til at blive særdeles begivenhedstung.

Lørdag d. 16. marts åbner dansk craft beers største navn pt., Mikkeller, sin anden bar i København.

Den nye Mikkeller Bar bliver placeret i Stefansgade på Nørrebro og indvies med en åbningsfest med gratis øl til de første gæster og herefter et overflødighedshorn af sjældne øl, heraf nogle brygget særligt til lejligheden, både fra Mikkeller selv men også fra en række andre af verdens bedste bryggerier.

”Carlsberg Free Zone” står der på vinduet til den første Mikkeller Bar i Viktoriagade – det samme kommer mildt sagt til at gælde i Stefansgade.

Baren vil have ikke mindre end 40 fadølshaner, hvorfra Mikkellers egne øl samt nogle af de skarpeste øl fra hele verden vil flyde. I tilknytning til baren etableres også en butik med flaskeøl.

Også i midten af marts åbner Ørsted Ølbar en ny filial ved Sortedams Sø; Søernes Ølbar.

Baren skal fortsætte i samme stil, som man allerede kender den fra Ørsted Ølbar, og det vil sige fokus på dansk og udenlandsk øl af højeste kvalitet. Med 20 fadølshaner er der også her tale om en markant udvidelse i forhold til den allerede eksisterende bars ”kun” 13 haner.

København har i forvejen et ganske fint udbud af barer med fokus på ordentligt øl og enkelte barer i den absolutte verdensklasse, som folk rent faktisk rejser langt for at besøge. Med åbningen af disse 3 nye barer er der alle muligheder for, at København rykker op i den absolutte superliga i Europa, hvad angår restaurationsscenen for kvalitetsøl.

/TH

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 
 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

BLOGGER

ARKIV

tidligere indlæg

Årets julegave

NYHEDSBREV

TILMELD
 

Se også:

Om magasinet

Læs også

Tags

Tomatketchup

Hjemmelavet ketchup

Du går aldrig tilbage til ketchup på tube. That's a promise!

Sådan laver du ketchup.

Din egen sennep

Hjemmelavet sennep

Det er nemmere end du tror, tilgengæld smager du den selv til. Denne version giver luft i næsen!

Sådan laver du sennep.

Agurkesalat

Syltede agurker

Hvorfor købe de kedelige konserverede slags, når det er såre simpelt at lave dem selv?

Sådan laver du agurkesalat.

Muslinger

Rensning af muslinger

Muslinger skal renses ordentligt inden du tilbereder dem.

Sådan renser du muslinger.

Butterdej

Den perfekte butterdej

Her er opskriften på den perfekte butterdej. Den smager så utrolig meget bedre end den færdiglavede fra frysedisken.

Lav den perfekte butterdej.
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

GUIDE

GUIDE

Guide: 8 gode frokostrestauranter

Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter.

Se guiden til gode frokostrestauranter her.

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE