gas-logo_GRAA_medtext

gavekort_arial_sort
 
gastro > Blog
Zins mange ansigter

Zins mange ansigter

20. apr| BLOG | Hvorfor må man ikke bare være glad ved glad vin? Der er noget dekadent ved zin – noget tøjlesløst, sensuelt, men de bedste versioner har dybde og karakter – zin er vinens Penelope Cruz.

Læs om gode zinfandels her
 
 
TRYK PÅ MIKKELLER

TRYK PÅ MIKKELLER

14. apr| BLOG | Den måtte jo næsten komme; efter at have brygget mere end 500 forskellige øl siden den kommercielle start i 2006, efter at have udvidet med en serie af destillater, at have åbnet 6 barer fordelt på 3 kontinenter og have brygget øl til en række af Europas og verdens bedste restauranter, har Mikkeller nu også begået en bog.

TRYK PÅ MIKKELLER
 
 
Whisky med smag af bourgogne

Whisky med smag af bourgogne

17. mar| BLOG | Mystisk. Hvorfor finder man på at lagre sin whisky i sherryfade, rødvinsfade eller bourbonfade?

Ja hvorfor?
 
 
Blindsmagning II

Blindsmagning II

12. mar| BLOG | Om halvanden måned løber Danmarks første nationale mesterskab i blindsmagning af stablen

Læs mere her
 
 
Michelin 2014: Stjerneskud over København

Michelin 2014: Stjerneskud over København

12. mar| BLOG | Det blev til tre nye Michelinstjerner til København - og et farvel til Kong Hans som stjernested. Og næsten rituelt - og uforståeligt - blev Mielcke & Hurtigkarl igen i år forbigået. Overraskende nok fandt Amass ikke i år nåde for Michelininspektørerne.

Michelin 2014: Stjerneskud over København
 
 
Can I play with madness

Can I play with madness

28. feb| BLOG | Øl passer godt sammen med mad, mindst lige så godt som vin. Blandt andet fordi øl i modsætning til vin kan bringes til at repræsentere alle de 4 klassiske grundsmage (salt, bittert, surt og sødt) samt den 5. grundsmag; umami. Dette giver en fordel i forhold til vin, der kun kan spille med i smagene surt og sødt samt umami.

Can I play with madness
 
 
Da den grimme ælling forlod andedammen og begyndte at brygge øl

Da den grimme ælling forlod andedammen og begyndte at brygge øl

05. feb| BLOG | På Indslev Bryggeri på Fyn brygger man hvedeøl og kun hvedeøl. Eller, sådan var det i hvert fald, indtil man lancerede sub-brandet Ugly Duck, som skulle være kanalen for øl, der var alt muligt andet ...

Da den grimme ælling forlod andedammen og begyndte at brygge øl
 
 
Blindsmagning

Blindsmagning

04. feb| BLOG | Blindsmagning er leg og dødsensfarlig alvor. Vi husker bedst vores pletskud og glemmer de 92,3 % hvor vi rammer forkert. I maj er der DM i blindsmagning og du kan være med.

Læs om en blindsmagning af gammel vin her
 
 
Champagne i sidste øjeblik

Champagne i sidste øjeblik

30. dec| BLOG |

Du har fem timer til de sidste indkøb og du har glemt champagnen. Hvad gør du? De færreste har en vinhandler på gadehjørnet og netbutikkerne kan ikke nå at sende en flaske. Nytårsaften er i skrivende øjeblik i morgen. Eneste løsning er en tur i det nærmeste supermarked.

Hvilken champagne skal du vælge?
 
 
at drikke stjerner (6)

at drikke stjerner (6)

18. dec| BLOG | gastro har som bekendt hang til champagne, men i december bliver hang til trang

Læs om Krug lige her
 
at drikke stjerner (5)

at drikke stjerner (5)

17. dec| BLOG | gastro har som bekendt hang til champagne, men i december bliver hang til trang.

Læs om Pierre Peters her
 
 
at drikke stjerner (4)

at drikke stjerner (4)

13. dec| BLOG | gastro har som bekendt hang til champagne, hele året, men i december bliver hang til trang

Læs om Lanson her
 
 

ANNONCE


 
 
 

ANNONCE

SMUGKIG I BLADET

MEST LÆSTE

SIDSTE NYT

 

Facebook

4 velrystede cocktails

4 velrystede cocktails

Glem for en stund alt om Manhattan og Harvey Wallbanger, for her er opskrifterne på 4 nye, der er værd at ryste.

Få opskrifterne her.

Opskrift

Opskrift

Havtaske og svampe à la Redzepi

René Redzepi har om nogen været med til at (gen)opfinde det nordiske køkken. Få opskriften på en af hans signaturretter: Stegt havtaske og svampe i forskellige teksturer.

Få opskriften her

Guide

Guide

14 gode og budgetvenlige restauranter

René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen giver et bud på spisesteder i København, der hverken stjæler din tid eller dine penge.

Se guiden til de budgetvenlige restauranter

ANNONCE

Sådan laver du en surdej

Sådan laver du en surdej

MEYERS SURDEJ

Det tager 10 dage at starte en surdej op fra bunden. Tilfredsheden ved at servere hjemmebagt surdejsbrød er dog bestemt ventetiden værd.

Sådan laver du en surdej.

Der var engang en kogebog

Der var engang en kogebog

Kogebøgernes historie

Ph.d i mad og æstetik samt madanmelder Helle Brønnum Carlsen har taget en historisk vandring gennem kogebogsgenren og det viser sig både at være overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning.

Læs kogebøgernes historie her.

ANNONCE

ANNONCE

GASTROS JOBMARKED